Ziua Internațională a Muzicii sărbătorită de Radio România Muzical și TVR Cultural

Pe 1 octombrie celebrăm Ziua Internațională a Muzicii, un prilej de a sărbători promovarea artelor muzicale. Inițiată de Lord Yehudi Menuhin, unul dintre cei mai cunoscuți elevi ai lui George Enescu, Ziua Mondială a Muzicii a apărut în 1975, fiind organizată de Consiliul Internațional de Muzică în urma unei rezoluții adoptate după a 15-a Adunare Generală de Lausanne, în 1973.

Co-producătorii Festivalului Enescu, SRR și SRTV, prin Radio România Muzical și TVR Cultural, sărbătoresc Ziua Internațională a Muzicii prin programe speciale extinse pe durata întregii luni.

TVR Cultural a pornit încă de sâmbătă, 30 septembrie, această sărbătoare, prin sezonul al doilea din Podcasturile TVR#Enescu, serie de interviuri realizată de Valentina Băințan. Prima ediție a fost deja difuzată pe TVR Cultural și va fi disponibilă în curând pe contul de YouTube al TVR. Invitatul primei ediții este Directorul Artistic al Festivalului Enescu, maestrul Cristian Măcelaru.

Reluarea primului episod din Podcastul TVR#Enescu va putea fi vizionată luni, 2 octombrie, de la ora 17:35.

În plus, veți putea urmări programe speciale la TVR Cultural pe tot parcursul lunii octombrie, inclusiv un fragment din recitalul pianistei Martha Argerich înregistrat în cadrul ediției 2023 a Festivalului Enescu.

Radio România Muzical propune duminică, 1 octombrie, de la ora 20.00, pe pagina de Facebook și canalul de Youtube, înregistrarea recitalului pe care pianistul George Todica (câștigător al Premiului al II-lea la Concursul Internațional „George Enescu”) l-a susținut în 13 mai, în cadrul proiectului „Moștenitorii României Muzicale”.