Selecție colaboratori Festivalul International George Enescu

UPDATE: Prelungim perioada de înscriere până pe 15 iunie!

ARTEXIM, instituție de spectacole de proiecte subordonată Ministerului Culturii, organizează, în perioada 31.05.2023 – 15.06.2023, o sesiune de depunere de CV-uri pentru selectarea unor colaboratori  în vederea asigurării pregătirii, organizării şi desfăşurării Festivalului Internațional George Enescu – ediția 2023. Activitatea se va desfășura punctual pe perioada de pregătire, organizare și desfășurare a proiectului, în baza unui contract de colaborare, și va fi remunerată.

Festivalul George Enescu este cel mai important eveniment cultural internaţional organizat în România, care pune ţara noastră în circuitul cultural al elitelor mondiale. Ediția a XXVI-a a Festivalului va avea loc între 27 august și 24 septembrie 2023, la Sala Palatului, Ateneul Român, Sala Radio şi Teatrul Odeon din București și va găzdui peste 90 de concerte în săli, precum și multe alte evenimente în aer liber.

CERINŢE PRIVIND ÎNSCRIEREA LA SELECȚIE:

Peste 30 de poziții vacante în echipele de însoțitori artiști, coordonare acces săli de spectacole, birou de presă, însoțitori jurnaliști străini, welcoming aeroport, cazare-ospitalitate, logistică-transport local al artiștilor; responsabili săli de concerte (Ateneul Român, Sala Mare a Palatului, Sala Auditorium a MNAR, Sala Radio etc), financiar – contabilitate, buget, deconturi etc:

  • Cunoașterea și utilizarea corectă a limbii române scris – vorbit
  • cunoaşterea unei limbi străine (engleză, franceză, germană, italiană)
  • disponibilitate, flexibilitate
  • bune cunoştinţe de operare PC
  • excelente abilităţi de comunicare şi lucru în echipă, perseverenţă, creativitate, rezistenţă la muncă în condiţii de stress, adaptabilitate, iniţiativă

3 poziții vacante în echipa Biroului Impresariat – Contractare

  • Cunoașterea și utilizarea corectă a limbii române scris – vorbit
  • Cunoașterea și utilizarea corectă a limbii engleze scris – vorbit
  • Cunoașterea unei a doua limbi străine (franceză, germană, italiană) vorbit și/sau scris reprezintă un atu
  • bune cunoștințe de operare PC (Suita Microsoft office)
  • atenție, flexibilitate, excelente abilități de comunicare și relaționare
  • atenție, lucru în echipă, perseverență, flexibilitate, creativitate, adaptabilitate și inițiativă

ATRIBUȚII:

– candidaţii admişi vor participa, în cadrul colectivelor de organizare,  la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea evenimentelor desfăşurate în cadrul Festivalului Internațional «George Enescu» –  ediția 2023
– vor comunica cu ceilalți membri ai colectivului pentru stabilirea tuturor detaliilor operative;
– vor participa, alături de ceilalţi participanți, în organizarea Festivalului, la buna desfăşurare a activităţilor menţionate.

Toți colaboratorii ARTEXIM care participă la pregătirea, organizarea și desfășurarea Festivalului Internațional George Enescu beneficiază, în plus față de remunerație, de acces liber pe baza legitimației de membru al echipei la toate concertele din cadrul evenimentului.

DESFĂŞURAREA SELECȚIEI : analiza CV-lui și interviu

Înscrierea la selecție se va realiza până pe 15 iunie 2023 (inclusiv) prin intermediul formularului de inscriere si va include următoarele etape:

  1. a) completarea formularului;
  2. b) ataşarea unui curriculum vitae cu fotografie.

În urma analizării CV-ului, candidații considerați eligibli, vor fi invitați la un interviu la sediul ARTEXIM. Data interviului va fi comunicată de către Secretariatul ARTEXIM fiecărui candidat.

DESCRIEREA POSTURILOR:

Colaboratorii desemnați asigură cazarea participanţilor la Festival: monitorizează situaţia cazărilor, țin legătura cu departamentele din cadrul ARTEXIM pentru actualizarea situaţiei, ţin legătura cu reprezentanţii hotelurilor partenere şi întâmpină artiştii şi orchestrele la recepţie.

Pe parcursul derulării contractelor, aceștia asigură realizarea documentelor de plată către hoteluri, urmăresc termenele de anulare a camerelor și întocmirea tabelelor de cazare.

Colaboratorii desemnați vor asigura activitatea de pregătire şi înregistrare a documentelor financiare ale festivalului: țin evidenţa contractelor interne şi externe (ex: artişti străini şi români, publicitate externă, transport), întocmesc documentele pentru solicitarea fondurilor şi realizarea cheltuielilor; planifică plăţile conform facturilor/contractelor aferente/termenelor de plată, monitorizează cheltuielile pe capitole ale bugetului festivalului.

Colaboratorii desemnați vor face parte din biroul de presă și colectivul PR al festivalului.

Se vor ocupa de relația cu presa română și străină, de organizarea și funcționarea biroului de presă al festivalului.

Vor ține legătura cu partenerii festivalului şi vor gestiona solicitările de interviuri pentru artişti, vor întocmi comunicatele de presă şi materialele pentru website şi vor monitoriza presa referitoare la festival.

Vor însoți și asigura programul reprezentanților presei străine invitați la festival.

Colaboratorii desemnați însoţesc – pe perioada şederii lor în Romania – artiştii, ansamblurile şi orchestrele participante la festival. Preiau artiştii de la aeroport, însoţesc invitaţii la hoteluri, la sălile de concerte, participă la repetiţii şi concerte, asigură legătura cu colectivele de organizare (contracte, transport internaţional şi intern, cazare, repetiţii, catering) pentru îndeplinirea condiţiilor contractuale.

Colaboratorii desemnați asigură buna desfăşurare a accesului publicului la sălile de concerte, înainte și în timpul desfășurării evenimentelor.

Colaboratorii desemnați asigură catering-ul participanţilor la Festival: realizează graficul de catering, ţin legătura cu departamentele din cadrul ARTEXIM, întocmesc liste pentru persoanele cărora li se asigură servicii de catering, asigură necesarul de apă, ceai, cafea etc. în timpul repetiţiilor şi concertelor.

FORMULAR DE ÎNSCRIERE

"*" indicates required fields

Data nașterii*
(în funcție de colectiv, este necesară disponibilitate începând din aprilie-august până la începutul lunii octombrie)
Doresc să activez în colectivul*
(Selectează cel puțin un colectiv)
Tipuri de fișiere acceptate: doc, docx, pdf, Mărimea maximă a fișierului: 10 MB.
Încarcă un CV în română sau engleză, care să includă o fotografie recentă. Formate acceptate: .doc, .docx, .pdf